Правильне збалансоване харчування впливає не лише на показники сантиметрової стрічки, але й на внутрішній стан людини. Воно допомагає людині зберігати працездатність, міцний імунітет та продовжує життя. Звичайно щоденний раціон людини залежить від віку, роду діяльності, способу життя, місця проживання та навіть статі. Ми не будемо в даній статті займатися розробками індивідуальних рекомендацій та меню, а довіримо це спеціалізованим організаціям. Проте, звернемо увагу на ті продукти харчування, які підходять всім та принесуть величезну користь кожному організму.
Останнім часом в супермаркетах ми все частіше зустрічаємо на полицях із салатами та зеленню нове слово - "мікрогрін", пропонуємо познайомитися з даним продуктом.
Мікрогрін – це дрібна зелень різних видів рослин (гороху, люцерни, буряка, редису, соняшника, базиліку, гірчиці тощо) „вік” якої не перевищує 7 – 10 днів. Маленькі рослинки з першими молодими листочками надзвичайно соковиті. Вони "старші” за паростки, проте не встигають втратити концентрований запас поживних речовин і накопичити шкідливі із зовнішнього середовища.
Єдине, що може відлякати нас від коробочки із привабливою дрібнотою - ціна. Проте, ознайомившись із інформацією в інтернеті стає зрозуміло, що вирощувати мікрозелень можна в домашніх умовах. "Фішка” ще й в тому, що мікрогрін може рости в будь – яку пору року, не потрібно багато місця. Існують навіть інтернет – магазини, де можна замовити спеціальне насіння. Залишається підібрати відповідну тару і приготувати субстрат для вирощування.
Тут на допомогу в такій справі стане спучений вермикуліт, адже для молодої та чутливої кореневої системи мікрогріну потрібен дуже легкий субстрат та достатня вологість. Є методи, які передбачають відсутність субстрату, а використання лише марлі та води, проте тоді важливо підтримувати рівень вологи. Спучений вермикуліт – чудовий варіант для всіх методів вирощування мікрозелені, адже його структура дозволяє зробити грунт надзвичайно легким, а поглинаючі властивості забезпечать ідеальний баланс повітря та вологи! Ще одною перевагою даного природного мінералу є його екологічність та стерильність, а також нейтральний рН баланс, який дозволяє використовувати його для всіх видів та сортів зелені. Наявність 5-ти фракцій (0,5 мм, 1 мм, 2 мм, 4 мм, 8 мм) дарує нам право вибору розміру частинок в залежності від методу вирощування та обраної тари.
Мікрогрін – не просто "трендова” новинка для українського ринку, але й корисна знахідка для кожної людини, яка допомагає підтримувати організм молодим, бадьорим та енергійним. Маленька частинка, подарована природою, дає потужний заряд вітамінів та поживних речовин. Все, що потрібно це – насіння ( його можна купити у спеціальних магазинах без проблем), субстрат ( при необхідності), спучений вермикуліт ( в цьому ж, звичайно, наша компанія "Укрвермікуліт” завжди готова допомогти) трішки зусиль та любові. І тоді тіло одразу подякує Вам бадьорістю та красою!
Рецепти смузі від наших клієнтів:
1. Смузі, що тонізує та освіжає шкіру, вирівнює тон обличчя.
Інгредієнти: мікрогрін гороху, ківі, апельсиновий фреш, вівсяні пластівці.
Приготування: перемелюємо в блендері пластівці,після чого додаємо мікрогрін гороху, ківі, а потім заливаємо апельсиновим соком. Змішуємо в блендері. Випиваємо у склянку і йдемо "прикрашати світ":)
2. Смузі, що дарує бадьорість шкірі, силу нігтям, волоссю та зубам, допомагає у боротьбі з авітамінозом.
Інгредієнти: мікрогрін редису, зелене яблуко, селера, кунжут.
Приготування: перемолоти всі складові в блендері. Важливо лише не очищати зелене яблуко від шкірки, адже вона також є носієм цінних мікроелементів.
3. Смузі для покращення стану сухої та дуже чутливої шкіри.
Інгредієнти: мікрогрін люцерни, груша, льон, сік грейпфрута.
Приготування: перемелюємо всі інгредієнти в блендері, випиваємо і сіяємо красою.
Вирощування рослин з живців - найпопулярнійший спосіб вегетативного розмноження. Живець - корінці, паростки чи бокові гілки, з яких вирощують нові рослини, або кусочок стебла, пагона культурного дерева, який використовують для щеплення дичок. Кожен з нас стикався із ситуацією, коли "гинуть" вже укорінені живці. Якщо листковий живець був здоровий, тоді всі проблеми формування корінців можуть бути пов'язані з порушенням правил агротехніки: занадто важка земляна суміш, прямі сонячні промені, пересушування або , навпаки, перезволоження грунту.
Як виконати всі вимоги для нормального утворення коренів і, при цьому, витратити мінімум зусиль? Одним з варіантів може бути укорінення в спученому вермикуліті. Оскільки, вермикуліт є легким повітропроникним середовищем, листкові живці не загнивають при укоріненні. Цьому сприяє і те, що вермикуліт поступово віддає накопичену вологу. Тим самим підтримуються рівні постійні умови, що є дуже важливими для успішного вкорінення живців. Відпадає необхідність в профілактичних обприскуваннях від інфекцій і шкідників. До того ж, запасу мінеральних речовин у спученому вермикуліті абсолютно вистачає для швидкого вкорінення молодих живців. Отже, вермикуліт можна назвати «розумним мінералом», адже він забирає надлишок води та добрив на себе, а потім по мірі необхідності віддає їх кореневій системі. Він є чудовим природним біостимулятором росту кореневої системи.
На сьогоднішній день жодне будівництво не обходиться без проектування димохідної системи. Головним елементом газового та твердопаливного опалювання у будинку є димар – труба для відведення диму з печі житлового приміщення, кочегарки, заводу тощо. Воан захищає людину від згубного впливу продуктів згорання палива.
Підприємство НВП "Укрвермікуліт" успішно пройшло сертифікацію в компанії "Органік Стандарт" - єдиного українського органу сертифікації органічного виробництва, визнаного в ЄС. Отриманий сертифікат підтверджує, що підприємство уповноважене вести діяльність з виробництва та реалізації продукції, що є придатною для використання в органічному сільському господарстві згідно зі стандартом з органічного виробництва та переробки, що є еквівалентним постановам ЄС № 834/2007 та № 889/2008.
Спучений вермикуліт - екологічно чистий природний сипучий матеріал, що широко застосовується в органічному сільському господарстві для мульчування та аерації грунту.